Az Egri Kulturális és Művészeti Központ
és a Heves Megyei Fotóklub – mint rendezők
pályázatot hirdetnek a 44 Észak – Magyarországi Fotóművészeti Szemlén való részvételre
az alábbi feltételekkel:

1.) A Szemlén Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében élő és alkotó fotográfusok vehetnek részt digitális alkotásokkal.

2.) A szerzők összesen maximum 14 db., kategóriánként 7-7 digitális képpel pályázhatnak.

3.) A képek kategóriái: a.) portré és életkép; b.) szabad. (A kategóriák meghatározása: a.) Portré: arckép. Életkép vagy zsánerkép: a mindennapi életből vett jelenetek ábrázolásának műfaja.) A képek kidolgozási módja kötetlen. A képeket interneten kell az emoheves2014@gmail.com címre beküldeni.

4.) A képeket csak JPG formátumban, (hosszabbik oldala 1600 pixel méretben 72 dpi) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg az 500 Kb-t. A digitálisan beküldött képek file neve: pl.: Kovács János BAZ megyéből „Repülő sárga bogár” című alkotása a szabad kategóriában: BB_KoJa01_repulosargab.jpg A kép címe maximum 12 karakter lehet. Heves és Nógrád jelzése: H illetve N., portré kategóriában a jelzés a megye után A. Nevezési lapot kell kiállítani és e-mailen beküldeni, melyen a sorszám tartalmának meg kell egyezni a kép jelzésével. Az ettől eltérő méretű képek nem kerülnek zsűrizésre.

5.) A beérkezett képanyagból 3 tagú zsűri közreműködésével a bemutatásra alkalmas képek kiválogatásra kerülnek, abból kiállítást és vetített képes bemutatót rendezünk.
Az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján díjazzuk, valamint felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra.
6.) A képanyag zsűrizésre való előkészítésének biztonsága érdekében a határidő minden résztvevő számára kötelező. A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjátadás tekintetében megtámadhatatlan.

7.) A szerzőknek vállalniuk kell, hogy a kiállításra kiválasztott képeket az értesítéstől számított két héten belül 30×40-es nagyításban, vagy azon méretben paszpartúzott minimum 30 cm-es hosszabbik oldalú képet gondosan, a visszaküldésre alkalmas csomagolásban a kiállítási naptárban megjelölt címre eljuttatják.
Alkotó kollektívák tagjai beküldhetik a képeiket közös csomagban is. A képek hátoldalán fel kell tüntetni a szerző nevét, lakcímét és a kép nevét a nevezési lappal egyezően.
A képek visszaküldése a kiállítási naptár szerint történik.

8.) A szerzők a nevezési lap aláírásával a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be és az ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.

9.) A rendezők a beküldött képeket a Szemle propagandája és katalógus illusztrálására díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző előzetes hozzájárulásával történhet.

10.) Díjazás: MAFOSZ plakett, kategóriánként 3 díj, különdíjak.

11.) A zsűri névsorát az Egri Kulturális és Művészeti Központ www.ekmk.eu honlapján szeptember 10ig közzé tesszük.

Eger, 2014. január 5.
Bimbó Zoltán
az Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle főszervezője
bimbo.zoltan@ekmk.eu
20-779 03 79

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR

Nevezési lapok és képek beküldése e-mailen
emoheves2014@gmail.com
2014. szeptember 28-án éjfélig lehet

Letöltés: az alábbi linken

Zsűrizés:
2014. október 5-ig

Zsűrizés eredményéről kiértesítés e-mailban
2013. október 15-ig.

Kiállítás megnyitó:
EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház Galériája
3300 Eger, Knézich Károly u. 8.
2014. november 7. 18 óra.

Másodbemutatók:
Miskolc, Salgótarján, Gyöngyös
a kiállítás díjmentesen igényelhető
a bimbo.zoltan@ekmk.eu email címen
telefon: 20-779-03 79

A kiállított képek visszaküldése:
2015. augusztus 31.