PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle

Eger

2017

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ

 és a Heves Megyei Fotóklub

pályázatot hirdet a Észak – Magyarországi Fotóművészeti Szemlén

való részvételre a következő feltételekkel:

 

1.) A Szemlén Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében élő és alkotó amatőr és profi fotográfusok vehetnek részt monokróm és színes kötetlen kategóriában digitális alkotásokkal.

2.) A szerzők összesen maximum 10 db, kategóriánként 5-5 képet küldhetnek digitális formában. Sorozat nem adható be!

3.) A képek kategóriái: „C”: színes, „M”: monokróm. Az alkotások témája és kidolgozási módja kötetlen!

4.) A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal maximum 1600 pixel méretben) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg az 500 KB méretet. A digitálisan beküldött képek file neve: pl.: Kovács János BAZ. megyéből „Repülő sárga bogár” című alkotása színes kötetlen (C) kategóriában CB_KoJa01_repulosargab. A kép címe max. 12 karakter lehet.  Heves és Nógrád jelzése H. és N. A monokróm kötetlen kategóriának jelzése (M).

5.) A művekről a mellékelt nevezési lapot kell kiállítani (doc fájlban, nem szkennelt!), melyen a sorszám tartalmának meg kell egyeznie a kép jelölésével. (Excel formában egyénenként, vagy csoportosan is elfogadjuk az eszakmagyar2017@gmail.com e-mail címre küldve). Nevezési lap letölthető a Heves Megyei Fotóklub weblapjáról (www.hevesmegyeifotoklub.hu ) és a MAFOSZ honlapról (www.mafosz.hu).

6.) A képeket a nevezési lappal együtt egy levélben egyszerre kell elküldeni digitális formában az eszakmagyar2017@gmail.com e-mail címre. Beérkezési határidő 2017. szeptember 28., csütörtök 24:00 óra.

7.) A beérkezett művekből háromtagú zsűri válogatja ki a bemutatásra alkalmas alkotásokat, és abból kiállítást rendezünk. Az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján kategóriánként díjazzuk (I-II-III), valamint felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra. A MAFOSZ plakettet fődíjként, a legjobb kollekció kapja.

8.) A szerzőknek vállalniuk kell, hogy a kiállításra kiválasztott képeket a kiállítási naptárban meghatározott időig. (4. pont) hosszabbik oldal maximum 4500 minimum 3000 pixel méretben az eszakmagyar2017@gmail.com email címre megküldik. A kiállításra illetve díjazásra elfogadott fotókat 30×40-es méretre nagyítatjuk. A képek visszaküldése a kiállítási naptár szerint történi.

9.) Nevezési díj: szerzőnként 2000 Ft, mely összeget az Egri Kulturális és Művészeti Központ RAIFFEISEN BANK: 12033007 – 00102638 – 00100007 számlájára kell utalni. Ha valaki csekken szeretné fizetni, akkor ezt postai rózsaszín csekken teheti meg, a fenti bankszámlaszám feltüntetésével. A fotók zsűrizésre bocsátásának feltétele a nevezési díj határidőre történő beérkezése.

10.) A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan.

11.) A zsűrizés interneten történik felkért fotóművészek (MAFOSZ, MFSZ.) közreműködésével. A zsűri összetételét a Heves Megyei Fotóklub www.hevesmegyeifotoklub.hu weblapján 2017. szeptember 15ig közzé tesszük.
A zsűri tagjai:

Horváth Imre EFIAP/s fotóművész, Kerekes István EFIAP/d2 fotóművész, és Mátyus Károly E-MAFOSZ/s fotóművész

12.) A szerzők a nevezési lap és az alkotások beküldésével a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be és az esetlegesen ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.

13.) A rendezők a beküldött alkotásokat a Szemle propagandájára és a katalógus illusztrálására díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző hozzájárulásával történhet.

14.) A felmerülő kérdéseket e-mailen a bimbo.zoltan@gmail.com vagy telefonon (Bimbó Zoltán: +36 20/779-0379 tudjuk megválaszolni.

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR

1.) Nevezési lapok (doc. fájlban) és alkotások beküldése e-mailben:

  1. szeptember 28-án éjfélig

(eszakmagyar2017@gmail.com)

2.) Zsűrizés: 2017. október 5-ig.

3.) A zsűrizés eredményéről kiértesítés e-mailben,
illetve a www.hevesmegyeifotoklub.hu weblapon 2017. október 8-ig.

4.) A kiállításra kiválasztott alkotások eljuttatása a rendezőkhöz
a kiírásnak megfelelő méretben: 2017. október 15-ig

(eszakmagyar2017@gmail.com)

5.) Kiállításmegnyitó: 2017. november 4.

Egri Kulturális és Művészeti Központ

Bartakovics Béla Közösségi Ház / 3300 Eger, Knézich Károly u. 8. /

(A miskolci és a salgótarjáni kiállítások időpontja
későbbi egyeztetéssel kerül megállapításra.)

6.) A kiállított képek visszaküldése: 2018. augusztus 30.

 

Letöltések:

Nevezési lap

Pályázati felhívás