PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A
XLVIII. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemlén

való részvételre

Miskolc

2018

A Miskolci Fotóklub Egyesület – mint rendező, pályázatot hirdet a XLVIII. Észak – Magyarországi Fotóművészeti Szemlén való részvételre a következő feltételekkel:

1.  A Szemlén Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében élő és alkotó amatőr és profi fotográfusok vehetnek részt monokróm és színes kötetlen kategóriákban, valamint természet kategóriában digitális alkotásokkal.

2.  A szerzők összesen maximum 15 db, kategóriánként 5-5 képet küldhetnek digitális formában

3.  A képek kategóriái: A: színes kötetlen, B: monokróm kötetlen, C: természet. (A természetről készült képeket kizárólag a természet kategóriába várjuk). Az alkotások témája és kidolgozási módja kötetlen kivéve a természet kategória esetében (a kidolgozás módja itt is kötetlen, de ide szigorúan csak természetfotókat várunk, ember alkotta elemek megjelenése a fényképen tiltott).

4.  A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal maximum 1600 pixel méretben) lehet beküldeni. A kép mérete nem haladhatja meg az 500 Kb-t. A digitálisan beküldött képek file neve: pl.: Kovács János BAZ megyéből „Repülő sárga bogár” című alkotása természet (C) kategóriában CBaz_KoJa_repulosargab. A kép címe max. 12 karakterig szerepelhet.  Heves és Nógrád jelzése Hev és Nog, a színes kötetlen kategóriának A, a monokróm kötetlen kategóriának B.

5.  A művekről a mellékelt nevezési lapot kell kiállítani, melyen a sorszám tartalmának meg kell egyeznie a kép jelölésével. (Excel formában egyénenként, vagy csoportosan is elfogadjuk adathordozón, vagy az eszakmagyar2018@gmail.com e-mail címre küldve). Letölthető a Miskolci Fotóklub Egyesület weblapjáról (www.miskolcifotoklub.hu) és a MAFOSZ honlapról (www.mafosz.hu).

6.    A képeket digitális formában az eszakmagyar2018@gmail.com címre kell küldeni, vagy a nyílt zsűrizés napján a zsűrizés kezdetét megelőző 1 órában személyesen lehet átadni.

7.    A beérkezett művekből 3 tagú zsűri válogatja ki a bemutatásra alkalmas alkotásokat, és abból kiállítást rendezünk. Az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján kategóriánként díjazzuk, valamint felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra. A MAFOSZ plakettet fődíjként a legjobb kollekció kapja.

8.    A szerzőknek vállalniuk kell, hogy a kiállításra kiválasztott képeket a kiállítási naptárban meghatározott időig hosszabbik oldal maximum 4500 minimum 3000 pixel méretben az eszakmagyar2018@gmail.com címre megküldik. A kiállításra, illetve díjazásra kiválasztott képeket 30×40 cm-es méretre nagyíttatjuk. A képek visszaküldése a kiállítási naptár szerint történik.

9.    Nevezési díj: szerzőnként 2000 Ft, mely összeget Urbán Helga Unicredit Bank: 10918001-00000041-67820008 számlájára kell utalni. A fenti bankszámlaszám feltüntetésével rózsaszín csekken, postai úton is történhet az utalás. A fotók zsűrizésre bocsátásának feltétele a nevezési díj határidőre történő beérkezése.

10.                        A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan.

11.                        A zsűrizés nyilvános, azon a szerzők és érdeklődők részt vehetnek, kivéve a díjmegállapodást. A zsűri összetétele: Horváth Imre (EFIAP/s fotóművész, a MAFOSZ elnöke), Vajda János (fotóművész, a MAOE fotóművészeti tagozatának vezetőségi tagja), Hencz Judit (többszörösen díjazott természetfotós). A nyilvános zsűrizés pontos időpontja és helyszíne augusztus végén kerül kiírásra. Megtekinthető a Miskolci Fotóklub Egyesület weblapján (www.miskolcifotoklub.hu), illetve a pályázóknak e-mailben kiküldésre kerül.

12.                        A szerzők a nevezési lap aláírásával a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be és az esetlegesen ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.

13.                        A rendezők a beküldött képeket a Szemle propagandája és katalógus illusztrálására díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző hozzájárulásával történhet.

14.                        A felmerülő kérdéseket e-mailen az eszakmagyar2018@gmail.com címen, vagy telefonon (Urbán Helga: 30/376-19-64, Fekete Zoltán: 30/995-83-62) tudjuk megválaszolni.

 

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR

Nevezési lapok és alkotások beküldése e-mailben: 2018. 09. 06.-ig

(eszakmagyar2018@gmail.com)

Nyilvános zsűrizés: Időpontja és helyszíne augusztus végén kerül kiírásra. Megtekinthető a Miskolci Fotóklub Egyesület weblapján (www.miskolcifotoklub.hu), illetve a pályázóknak e-mailben kiküldésre kerül.

A zsűrizés eredményéről kiértesítés emailben: 2018. szeptember 12.-ig.

A kiállításra kiválasztott képek eljuttatása a rendezőkhöz a kiírásnak megfelelő méretben: 2018. szeptember 21.-ig

(eszakmagyar2018@gmail.com)

Kiállítás megnyitó: 2018. október 06. (szombat)

Miskolci Nemzeti Színház (Miskolc, Déryné u. 1, 3525)

A salgótarjáni és az egri kiállítások időpontját később közöljük.

A kiállított képek visszaküldése: 2019. július 1.