Galéria

Fotó csak a szerző hozzájárulásával használható fel.
Kapcsolattartó: DEMETER PÁL – Klubvezető
Tel: +36 70 518 5651
Email: demeterp.51@gmail.com

Kezdőlap » Galéria

Budai Gyula

Pásztón születtem, 1963-ban. Gyermekkoromat a Mátra nyugati lábánál, Szurdokpüspökin és Zagyvaszántón töltöttem. Édesapám sokat vitt minket az öcsémmel kirándulni és közben rengeteget fotózott. Innen a természet szeretete és később a fotózás iránti igény is. Egy Exa tükörreflexes géppel kezdtem el fotózni, amit édesapámtól örököltem. Ma egy Canonnal járom az Alpok, és a Kárpátok bérceit. Lassan húsz éve, hogy az egri fotókör tagja lettem. Kiállításaim Egerben, Zagyvaszántón és Szurdokpüspökin voltak. A Turista Magazin országos fotópályázatán nyertem díjat és az Észak-magyarországi fotószemlén. Célom, hogy minél több olyan helyre eljussak, megörökítsem, és másoknak is megmutassam, amelyet érdekesnek tartok.
01.jpg

Czakó Péter

Czakó Péter vagyok. 1972-ben születtem Egerben, és itt nőttem fel. A fényképezés a középiskola elvégzése után kezdett el érdekelni, ekkor majdnem elkezdtem a fotósiskolát is, de végül más irányban indultam el. Ezután 10 évig nem sokat fotóztam, 2004-ben az első digitális fényképezőgépem megvásárlása hozta el számomra az áttörést. Azóta ismét sokat fotózok, és megpróbálom magamat képezni is. Mivel nagyon szeretem a természetet járni, magától adódik a tájfotózás iránt érzett vonzódásom. Emellett érdekel a portré- és városfotózás is, és utazás közben is sűrűn kattintgatok.
03.jpg

Demeter Pál

Ózdon születtem, 1951-ben. A fotózással 1975-ben kerültem kapcsolatba, főiskolás koromban. Az alapokat Lek Gábortól tanultam meg. A művészi igényű fotózás iránt Debrecenben Vencsellei István fotóművész keltette fel az érdeklődésem. Közben igyekeztem minél több fotós szakkönyvet áttanulmányozni. A munkahelyemen a 80’-as évektől már szakkört vezettem. Ezt követően minden munkahelyemen létrehoztam és működtettem ifjúsági fotószakkört. Egerbe kerülésem újabb impulzust adott a fotográfia iránt. Kapcsolatba kerültem a Heves Megyei Fotóklub és a Horváth Zsigmond Lajos Fotószakkör tagjaival. Új barátaimtól nagyon sokat tanultam. Különösen Fejér István, Kállay László, Jakab Tibor és Molnár István munkái voltak rám nagy hatással. Megtiszteltetést jelentett számomra, hogy a leköszönő klubvezető, helyére 2001-ben nekem szavazott bizalmat a Heves Megyei Fotóklub. Azóta irányítom és szervezem a fotóklubunk életét és tevékenységét. Két olyan előd után, mint Körmendi Károly és Fejér István, ez a feladat komoly kihívást jelent számomra. Kedvenc fotós témáim a tükröződés, zsáner fotók, és a 3D-sképek. Sokat foglalkozom a magyar fotográfia történetével, jelenleg Eger fotótörténetén dolgozom.
00.jpg

Dolmányos László

Majdnem az alapító tagok közé tarozom, ugyanis 1970-től vagyok a Heves megyei Fotóklub tagja. Foglalkozásomat tekintve autóvillamossági műszerész vagyok. Kedvenc fotótémáim közé tartozik elsősorban a motorsportok, a mozgás és a sebesség ábrázolása, az architektúra fotók, városfotók, építészeti belsőfotók, apró részletek. Ezeket szeretem művelni, minél tökéletesebb technikával. A természetfotók, a tájfotók és szintén a részletek, a makróvilág, szintén érdekel. Egerben és Budapesten is voltak önálló kiállításaim, különböző pályázatokon nyertem díjakat. Például: Aktualitások 81, Olvasó ember világa, Észak-Magyarországi Fotóművészeti Szemle, A verseny szépsége országos fotópályázat, Eger vára vissza-vételének 300 éves évfordulójára kiírt fotó-pályázat, stb.
Dolmányos László.jpg

Fejér István

1939-ben születtem, Füzesabonyban. A háború bombái elől menekülve, szüleim jónak látták Egerben, a Koszorú utca egyik óvóhellyé átalakított borospincéjében átvészelni a nehéz időket. Innen számít az én egri mivoltom. A legvadabb Rákosi-éra alatt nyertem felvételt a Hatvani Vegyipari Technikumba, ahol kiváló tanárok tanították a szakmát, és mutattak példát emberségből, miközben védtek bennünket – amennyire lehetett – a külvilág ártalmaitól. Ezen évek alatt ismerkedtem meg a fényképezés alapjaival. Érettségi után Egerben a közegészségügy szolgálatába álltam, mint technikus, és 42 évig szolgáltam. 1957-től az Egri Fotóklub tagja lettem, ahol kiváló felnőttek támogattak a fotózás megismerésében. 1962-ben a budapesti Aesculap Fotóklub vett fel tagjai közé, azóta is működő, alkotó, nagy tudású társak segítenek. 1966-ban művészeti-oktatói működési engedélyt kaptam, és megbízást a Heves megyei Fotóklub vezetésére. 2002-ig volt szerencsém a kiváló fotósokból álló társasággal együttműködni a klub vezetőjeként. Szintén 1966-ban a megalakuló és korát megelőző fotós csoportnak, a NADAR Stúdiónak lettem tagja, fennállásáig. 1970-ben, hogy a fotót és ezzel együtt a kiállítók véleményét közelebb tudjuk vinni a közönséghez, az országban először Egerben rendeztünk a Megyei Művelődési Központ támogatásával szabadtéri kiállítást. Ezt a kiállítási formát több mint harmincszor ismételtük, mert a megyeszékhely közönsége elvárta és figyelemmel kísérte. A közművelődés terén elért eredményeimet 1970-1980-as években minisztériumi kitüntetéssel ismerték el. Többtíz megyei, országos közös kiállításon szerepeltem képeimmel, díjakat nyertem Romániában, Lengyelországban, Franciaországban és itthon. 1990 óta több egyéni kiállításom volt Magyarországon és Erdélyben.
Fejér István.jpg

Gál Cecília

2008-óta vagyok tagja a Heves megyei Fotóklubnak. Azóta hat témából volt önálló kiállításom melyeket az ország több városában is sikerrel mutathattam be. Szeretek utazni és ez mit sem érne fotózás nélkül. Az utak során keresem az érdekes arcokat, a különleges perspektívákat. Külföldi útjaim során készített fotókból vetítéseket is gyakran készítek. Igyekszem bemutatni egy-egy ország érdekességeit, nevezetességeit. 12 fotópályázaton szerepeltem sikerrel és kerültek kiállításra képeim. Legszívesebben embereket fotózok, kedvenceim a portrék és az életképek. Az emberek arcán megjelenő érzelem, az évek barázdái, egy mosoly , mindig megfog. Vallom, hogy fontos az egyéni látásmód kialakítása, az új dolgokra való fogékonyság és a technikai tudás fejlesztése.
00.jpg

Herpai Imre

vagyok, 1974-ben születtem Egerben, mind a mai napig itt élek. Földrajz – testnevelés szakos tanárként dolgozok egy általános iskolában. A természet iránti érdeklődésem gyerekkorom óta végigkíséri a mindennapjaimat. Ha tehetem, szívesen utazok társasággal, vagy egyedül. Utazásaim során kezdtem el fotózni azzal a céllal, hogy megörökítsem élményeimet, emlékeimet. Az évek során ráéreztem a fotózás ízére. A természetfotózás felé fordultam, egyre tudatosabban kerestem a megörökíthető szépségeket. 2005 óta foglalkozom komolyabban természetfotózással. Szívesen fotózok külföldön és hazai tájakon bármilyen témát, amelyben látok fantáziát, amit érdekesnek tartok. Számos hazai és nemzetközi fotópályázaton szerepeltem sikeresen: -Az év természetfotósa pályázaton magasra értékelt képek -Arany Teknős nemzetközi fotópályázat magasra értékelt képek -Milvus nemzetközi fotópályázaton harmadik helyezés -Észak- Magyarországi Fotóművészeti Szemlén első helyezés -MAFOSZ szalonon első helyezés A pályázatok mellett önálló és közös kiállításokon is szerepeltek képeim.
00.jpg

Kállai Margó

A fotózás szeretete tizenhat éves koromban kezdődött. Tanulmányaimat Debrecenben végeztem, fotós iskolában. Fotóimmal számtalan pályázaton és kiállításon vettem részt, a nemzetközi fotókiállításon kapott aranydíjra vagyok a legbüszkébb. Tagja vagyok a Heves Megyei Fotóklubnak, valamint az Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak is, melynek kiállításain szobraimmal veszek részt. Fáradhatatlan szenvedéllyel keresem a megörökítésre méltó egyszeri és megismételhetetlen pillanatokat. Különösen lenyűgöznek a természet csodái, az ember, és az ember alkotta tárgyak gondolati szépségei. Munkálkodásomban az az erő hajt, hogy az általam meglátott szépségeket mások számára is esztétikai élményt adó látvánnyá tegyem.
00.jpg

Kállay Csaba

vagyok 1973-ban születtem Egerben, jelenleg Ostoroson élek feleségemmel és kettő gyermekemmel. Tirolban dolgozom a szállodaiparban. Hobbik és érdeklődési köreim a fotózáson kívül a, túrázás, horgászat, utazás, harcművészetek. A fotózással már gyermekkoromban megismerkedtem, ámulva néztem szüleimnek járó híres sárgaszélű havi szaklapot ami tele volt szebbnél szebb fotókkal, valamint Édesapám, Nagyapám fotóit, diáit. Kisebb méretű FF filmes gép volt az első, majd Édesapámtól kaptam az első tükörreflexes filmes gépet, amit az előhívások anyagi vonzatai, és sok nem sikerült kép miatt nem preferáltam annyira, de a technika fejlődésével a később megjelenő először kompakt digitális fényképezőgépek által készített képek azonnali visszanézhetősége, számos lehetőségeivel újra felfedezhettem a fényképek által nyújtott történések, emlékek örömét. 2006-ban tudtam vásárolni az előző gépeimtől komolyabb digitális tükörreflexes fényképezőt, amivel még jobban kinyílt számomra a fotózás világa. Kedvenc fotótémáim a családi képeken túl az életképek, az elkapott pillanatok és a tájfotózás, de szinte minden területe érdekel. A Heves-Megyei fotóklubbal Édesapámon keresztül kerültem kapcsolatba, aki oszlopos tagja ennek a csoportnak. Már első alkalommal és azóta is a fotóklubban eltöltött idő miatt érzem, hogy a fotózásban fejlődtem. Az interneten és a szakkönyveken túlmenően a klub valamennyi tapasztalt tagjától minden alkalommal hasznos információkat kapok a még jobb további fotóim elkészítéséhez, ezért továbbra is szeretnék ennek a csapatnak tagja lenni.
00.jpg

Kállay László

Debrecenben születtem 1949-ben. A fotográfiával korai gyermekkorban, Édesapám révén ismerkedtem meg. A gyerekeink önállóvá válását követően szinte azonnal lehetőség nyílt arra, hogy intenzíven foglalkozzak az általam,- egy életre megszeretett fotózással. A gép és optika vásárlást követően 1995 – ben felkerestem Egerben a Megyei Művelődési Házban működő Megyei Fotóklubot. Bekapcsolódtam a szakmai programokba és folyamatosan fejlesztettem technikámat is. Sokat tanultam idősebb és tapasztalt klubtársaimtól elméletben és gyakorlatban egyaránt. Ennek volt köszönhető, hogy 1999-ben „Eger Ünnepe” alkalmából önálló fotókiállítást rendezhettem – Egerben, amelyet 18 önálló tárlatom és sok közös kiállítás követett. Kedvencem a természetfotó, valamint környezetünk olyan pillanatainak megörökítése, amelynek mondanivalója mások számára is érdekes, örömteli. A kiállításokon és pályázatokon való eredményes szereplésem, a fotóművész diploma megszerzését is lehetővé tette. Szeretném fokozni a hazai és nemzetközi pályázatokon való részvételemet, további sikerek reményében.